2011-04-04 15:37:06• hírek • Balog Anita

Most ötvenen voltak, legközelebb ezren lesznek!

A Szatmár Megyei Nyugdíjasok Egyesülete tiltakozó akciót szervezett hétfőn délelőtt az Új főtéren.

A kivezényelt rendfenntartó erőkhöz és a kordonok számához képest tűnt csak igazán kevésnek az a legtöbb ötven nyugdíjas, akik válaszolva a nyugdíjasok érdekvédelmi szervezetének felkérésére, megjelentek Szatmárnémeti új főterén. A Mircea Marian egyesületi elnök által szervezett tiltakozást azonban nem vették igazán komolyan a Prefektúra dolgozói, nem is jelent meg senki, hogy meghallgassa a kihangosítóba elmondott követeléseket.

A nyugdíjasok közül volt, aki azt nehezményezte, hogy bár tavaly több mint hét százalékos volt az infláció, a havi járandóságukon - amiért becsületesen megdolgoztak annak idején - nem emeltek egy banit sem. Másokat a nyugdíjakból levont egyféle betegbiztosítás háborított fel, megint mások arra panaszkodtak, hogy bár más városokban a tömegközlekedési eszközökön ingyenesen lehet nyugdíjasként utazni, Szatmárnémetiben fizetniük kell.

Mircea Marian szerint most tavasz van, sokakat a kertészkedés vagy az unoka-nevelés köt le, de a következő tiltakozó akción sokkal többen lesznek jelen, legalább ezren!


Maroknyi nyugdíjas tiltakozott
Maroknyi nyugdíjas tiltakozott


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: